Hoppa till innehåll

Press

Vi har Sveriges främsta experter inom hållbar havsmiljö i vårt nätverk.

Är du journalist med frågor eller söker du intervjupersoner? Skriv till info@ebhf.se eller hör av dig direkt till någon av projektledarna.

Nyheter


Kan fler få njuta av skärgården?

Vi vet att skärgården är känslig och att stora turistströmmar medför stora utmaningar. Samtidigt vill vi att fler ska få uppleva den unika skärgårdsmiljön. Är det en omöjlig ekvation? Det frågar sig Fatma Ali, som är engagerad i WWF Sweden Youth och deltog i en workshop på Värmdö om hållbara besök.


EBHF: Ett ovärdeligt nätverk

Lokala nätverk för havsmiljöarbetet ger ett stort mervärde. Det konstaterade flera av deltagarna i pilotprojektet Ekosystembaserad Havsförvaltning när de möttes i Stockholm för att utvärdera arbetet. 
– EBHF har gett mig ett ovärderligt nätverk, jag tror att det vi skapar nu ger ringar på vattnet som vi idag inte kan förutse, säger Jenni Brink Bylund, vattenstrateg på Värmdö kommun.


Kraftsamling för havsmiljön i Södra Bottenhavet

Ekosystembaserad Havsförvaltning – Södra Bottenhavet (EBHF) anställer en åtgärdssamordnare för att växla upp arbetet för ett hav i balans och levande kust och skärgård. Fokus kommer vara på våtmarker, fria vandringsvägar för fisk i våra älvar, marina områdesskydd, och regionala förvaltningsåtgärder för fiskbestånd samt säl & skarv.

PROJEKTLEDARE
SÖDRA BOTTENHAVET

Erica Hasslar
0293-21 83 21

PROJEKTLEDARE
SÖDRA BOTTENHAVET

Mikael Nordberg
072-235 29 37

PROJEKTLEDARE
STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Gustaf Almqvist
072-548 18 23

PROJEKTLEDARE
8+FJORDAR

Niclas Åberg
0303-73 25 13